Δυτικά Βαλκάνια - Δαλματικές ακτές - 1η μέρα

κείμενο: Βασίλης Γιαννόπουλος
φωτογραφίες: Βασίλης Γιαννόπουλος

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ

Η παρέα
Βασίλης Γιαννόπουλος (BMW R1200 GS)
Τάσος Ευτυχίδης (BMW R1200 GS)
Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Αποφασισμένος πλέον για το πρώτο μου ταξίδι ξεκίνησα να το οργανώνω κοντά στα Χριστούγεννα. Παρέα στο ταξίδι για συνοδοιπόρο μου είχα τον φίλο-κουμπάρο μου Τάσο και μαζί ξεκινήσαμε να χαράζουμε την πορεία για τις Δαλματικές Ακτές. Η επιλογή έγινε γιατί είχα ακούσει πολλά για αυτά τα μέρη και ήταν βατή διαδρομή για πρώτο μας ταξίδι. Βάλαμε πλάνο 9 (+1) ημέρες με 3.385 χλμ συνολικά και κανονισμένο για τον Ιούλιο.


ΗΜΕΡΑ 1η - 17/7 ΑΘΗΝΑ -OHRID 649χλμ / *8:30 Ώρες

*Ο χρόνος είναι με τις στάσεις


Οδοιπορικό στα Δυτικά Βαλκάνια - Ιούλιος 2016

Επιτέλους έφτασε η ώρα για το πρώτο μου ταξίδι εκτός ελληνικών συνόρων.
Νωρίς το πρωί ξεκινάμε με τον Τάσο για Σκόπια και πιο συγκεκριμένα για την λίμνη της Οχρίδας

Πρώτη μας στάση για καφέ (και για λουκουμάδες) στα Καμένα Βούρλα και μετά συνεχίσαμε τη μονότονη εθνική μας μέχρι την Λάρισα και από κει βγήκαμε για Τύρναβο (όχι για τσίπουρα) μετά Ελασσόνα και ακολουθώντας την εθνική Πτολεμαϊδας-Φλώρινας να κατευθυνθούμε για τα σύνορα. Κατά τις 13:00 είμαστε στα σύνορα.
Η ουρά στα σύνορα ευτυχώς προχωρούσε γρήγορα.

Στα σύνορα ο έλεγχος τυπικός. Με απλή ταυτότητα γίνεται η ταυτοποίηση (να σημειωθεί ότι πρέπει να αναγράφονται τα στοιχεία με λατινικούς χαρακτήρες). Από κει πήραμε το δρόμο για την Οχρίδα.

Η πρώτη πόλη που συναντήσαμε είναι η Μπίτολα, φτωχή πόλη με παλιά κτίσματα.

Ο δρόμος σε κακή κατάσταση και σε πολλά σημεία γινόταν χωμάτινος.

Γινόντουσαν έργα ανάπτυξης αλλά για μας που πέσαμε πάνω σ’αυτά δεν ήταν και τόσο θετικόΜετά από δύο ώρες περίπου μπήκαμε στην πόλη της Οχρίδας.


Λες και έμπαινες σε άλλη χώρα, καθαρή πόλη με ωραίες πλατείες.

Κινηθήκαμε κατευθείαν για το ξενοδοχείο μας να αφήσουμε τις αποσκευές, ένα γρήγορο μπάνιο και βόλτα για εξερεύνηση στην πόλη της Οχρίδας.
Η θέα της Λίμνης της Οχρίδας από ψηλά.

Η εκκλησία της αγίας Σοφίας σε μινιατούρα


Περνώντας τα σύνορα έχουμε αλλαγή μιας ώρας προς τα πίσω και αυτό μας έδωσε περισσότερο χρόνο για χάζεμα στην πόλη.Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη χτισμένη στο βράχο με θέα την λίμνη της Οχρίδας.Και επειδή πρέπει να φάμε κι όλας …… καταλήξαμε στην πιτσαρία Leonardo, την οποία είχα ακούσει από άλλα οδοιπορικά να την προτείνουν για καλό και φτηνό φαγητό και σε συνδυασμό με την τοπική τους μπύρα ήταν ότι χρειαζόμασταν.


TIPS:
-Εκκλησία Αγίας Σοφίας
-Εκκλησάκι Αγίου Ιωάννη
-Βόλτα στις όχθες της λίμνης
-Για φαγητό φτηνό και καλό πιτσαρία Leonardo
-Το ξενοδοχείο μας κόστισε 36€ με πρωινό
-Νόμισμα: Δηνάριο

-Συνεχίζεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε κόσμιοι στα σχόλια που αναρτάτε, να μη χρησιμοποιείτε χυδαία γλώσσα και να μην προσβάλλετε λεκτικά ανθρώπους.
Σχόλια με ανάρμοστη γλώσσα και εκφράσεις θα διαγράφονται, όπως και επίσης και σχόλια ρατσιστικού ή/και σεξουαλικού περιεχομένου.